افراد با کدام گروه خونی در برابر ویروس کرونا مقاوم‌تر هستند؟

گروه خونی مقاوم تر در برابر ویروس کرونا

 

احتمالا شما هم شاهد شایعاتی در مورد ویروس کرونا بوده­ اید؛ که یکی از آن‌ها مربوط به گروه خونی است. اطلاعات به‌دست‌آمده، شواهد جدیدی درمورد ارتباط گروه خونی و خطر ابتلا به کرونا ارائه می‌دهند. اما گروه خونی چه مقدار در ابتلا به کرونا موثر است؟

کم‌ترین ریسک ابتلا به کرونا، در افراد با گروه خونی O است، اما در گروه خونی A و B ریسک عوارض بالینی حاد کرونا افزایش پیدا کرده­ است. مطالعات جدید نشان می‌دهد در افرادی که دارای گروه خونی O هستند، احتمال ابتلا به بیماری کرونا کم‌تر است. همچنین در صورت ابتلا به این بیماری، احتمال عوارض‌ حاد ناشی از کرونا از جمله درگیری اندام‌های بدن، کمتر می­باشد.

با ادامه یافتن اپیدمی بیماری کرونا، جامعه جهانی تحقیقات زیست پزشکی برای شناسایی عوامل خطر ویروس کرونا و اهداف درمانی بالقوه، فورا مشغول به کار شدند. نقش گروه‌خونی در پیش بینی ریسک و عوارض ثانویه بیماری کرونا به عنوان یک سوال مهم علمی مطرح شده است. براساس شواهد جدید ممکن است بین گروه خونی و آسیب‌پذیری در برابر کرونا ارتباطی وجود داشته باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر علت و معنای آن برای بیماران مورد نیاز است.

 

خب حالا داستان چیه؟

 

     این احتمال وجود دارد که افراد با گروه خونی O در برابر بیماری کرونا آسیب کمتری ببینند.

براساس یک مقاله، گروه خونی O ممکن است در برابر بیماری کرونا مقاوم باشد. نتایج مطالعات نشان می‌دهد احتمال ابتلا به کرونا در افرادی که دارای گروه خونی A ، B یا AB هستند، نسبت به گروه خونی O بیشتر است. محققان تفاوت قابل توجهی در میزان ابتلا به کرونا بین افراد با گروه خونیA ، B و AB پیدا نکردند. به دلیل اینکه توزیع گروه‌های خونی در زیرگروه‌های قومی متفاوت است، محققان مسئله قومیت را نیز کنترل کردند و بیان کردند که تعداد کمتری از افراد با گروه خونی O از نظر ابتلا به کرونا مثبت هستند.

آیا حیوانات وحشی می توانند ترس را در بقیه احساس کنند؟

 

مقایسه سایر گروه­های خونی

 

براساس یک مقاله، در افراد با گروه‌های خونی A و AB، افزایش بروز عوارض ثانویه بالینی حاد کرونا را شاهدیم. هم‌چنین به‌نظر می‌رسد شدت بیماری در افراد با گروه خونی A و AB نسبت به گروه خونی O یا B بیشتر است. محققان اطلاعات مربوط به 95 بیمار مبتلا به بیماری حاد کرونا که در بیمارستان ونکوور کانادا بستری شده ­بودند را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که در بیماران با گروه خونی A یا AB نیاز به ونتیلاسیون مکانیکی بیشتر است. این نشان می‌دهد که آسیب‌های ریوی ناشی از کرونا در این افراد بیشتر است. هم‌چنین آن­ها دریافتند افراد بیشتری با گروه خونی A و B مبتلا به کرونا، نیاز به دیالیز برای نارسایی کلیه دارند.

 

 

روش تحقیقاتی این تیم

 

محققان مرکز ثبت سلامت دانمارک، داده‌های مربوط به تست کرونای بیش از 473000 نفر را با داده‌های گروه کنترل با بیش از 2/2 میلیون نفر از جمعیت عمومی مقایسه کردند. در میان افرادی که تست کرونای آن‌ها مثبت شد، افراد کمتری با گروه خونی O و افراد بیشتری با گروهA ، B و AB بودند.

نویسنده مقاله، دکتر توربن بارینگتون، از بیمارستان دانشگاهی ادنس و دانشگاه جنوبی دانمارک، می‌گوید: «انتخاب گروه کنترل مناسب، بسیار مهم است؛ زیرا ممکن است در گروه های قومی مختلف و کشورهای مختلف گروه خونی به‌طور قابل توجهی متفاوت باشد. ما از یک گروه کنترل قوی بهره می‌بریم: دانمارک یک کشور کوچک و از نظر قومیتی یکنواخت، با سیستم بهداشت عمومی و یک مرکز ثبت مرکزی برای داده­های آزمایشگاهی است. بنابراین کنترل ما مبتنی بر جمعیت و یافته­های ما مبتنی بر پایه و اساس محکمی می‌باشد.»

 

نتیجه ی این تحقیقات

 

در مجموع، این یافته‌ها نشان می‌دهد که بیماران با گروه خونی A و AB در مقایسه با افراد با گروه خونی O و B، بیشتر در معرض اختلال عملکرد یا نارسایی اندام‌ها در اثر کرونا می‌باشند. علاوه بر این، درحالی‌که مدت زمان بستری شدن افراد با گروه خونی A و AB نسبت به گروه خونی O و B بیشتر نیست، اما مدت زمان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نسبت به حد متوسط بیشتر است و ممکن است نشانگر این باشد که سطح بیماری کرونا در این افراد شدیدتر است.

افزایش آمار سرطان در پی مصرف الکل

دکتر مایپیندر سخون، نویسنده مقاله از دانشگاه بریتیش کلمبیا، می‌گوید: «ما در این مطالعه، تمرکز خود را بر روی نوع گروه خونی و تاثیر آن بر روی بیماری کرونا گذاشتیم. آسیب‌های ریوی و کلیوی را مشاهده کردیم و در آینده درمورد اثر گروه‌های خونی بر کرونا و آسیب‌های ناشی از آن در سایر اندام‌ها به بررسی می‌پردازیم. از آن‌جایی که ما هم‌چنان در حال عبور از پاندمی بیماری هستیم، اکنون تعداد زیادی از افراد را داریم که بیماری حاد کرونا را گذرانده‌اند، اما باید مکانیسم هایی را بررسی کنیم که به‌وسیله آن‌ها می‌توان افرادی را که در آن‌ها اثرات طولانی مدت بیماری کرونا وجود دارد، طبقه‌بندی کرد.

 

مرجع

 

  • Materials provided by American Society of Hematology. Note: Content may be edited for style and length.
  • Mike Bogetofte Barnkob, Anton Pottegård, Henrik Støvring, Thure Mors Haunstrup, Keld Homburg, Rune Larsen, Morten Bagge Hansen, Kjell Titlestad, Bitten Aagaard, Bjarne Kuno Møller, Torben Barington. Reduced prevalence of SARS-CoV-2 infection in ABO blood group O. Blood Advances, 2020; 4 (20): 4990 DOI: 10.1182/bloodadvances.2020002657
  • Ryan L. Hoiland, Nicholas A. Fergusson, Anish R. Mitra, Donald E. G. Griesdale, Dana V. Devine, Sophie Stukas, Jennifer Cooper, Sonny Thiara, Denise Foster, Luke Y. C. Chen, Agnes Y. Y. Lee, Edward M. Conway, Cheryl L. Wellington, Mypinder S. Sekhon. The association of ABO blood group with indices of disease severity and multiorgan dysfunction in COVID-19. Blood Advances, 2020; 4 (20): 4981 DOI: 10.1182/bloodadvances.2020002623

 

مترجم: فائزه الیاسی | ویراستار: نفیسه مظفری

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا