کشف یک تنظیم کننده جدید برای کنترل بیماری های خود ایمنی

دانشمندان موفق به کشف یک تنظیم کننده جدید برای کنترل بیماری های خود ایمنی شدند. آن ها یک تنظیم کننده داخلی جدید را شناسایی کردند که واکنش بدن را در مبارزه با عفونت کنترل می کند. این کشف می تواند هدفی برای داروهای جدید برای مقابله با بیماری های خودایمنی باشد.

 

حالا داستان چیه؟

 

بیماری ‌های خودایمنی شامل طیف گسترده ‌ای از بیماری ‌های دشوار از جمله دیابت نوع 1 و آرتریت روماتوئید اند. دانشمندان از میکروسکوپ ‌های الکترونی قدرتمند استفاده کردند تا بتوانند ساختار تنظیم‌ کننده متشکل از دو پروتئین در بدن به نام ‌های BRISC و 2SHMT را آشکار کنند. آن ها تلاش کردند تا برای اولین بار بفهمند که چگونه این دو پروتئین در یک سلول با هم کار می‌ کنند.

این کشف می تواند هدفی برای داروهای جدید برای مقابله با بیماری های خودایمنی مانند لوپوس و اسکلرودرمی باشد. در این بیماری ها بافت های سالم توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می گیرند. دانشمندان در این روش قصد دارند سیستم ایمنی را متوقف و یا روند آن را کند کنند تا از روشن شدن خود به خودی آن جلوگیری کنند.

یکی از نویسندگان گفت: «ما با استفاده از این تحقیقات می توانیم دارویی جدید بیابیم که این تنظیم‌کننده را مورد هدف قرار می دهد. سپس میتوانیم سیستم ایمنی را سرکوب کنیم و بدن را در برابر نابودی سلول‌های خودی کنترل کنیم، حتی زمانی که هیچ گونه عفونتی وجود ندارد.»

 

بررسی کمپلکس پروتئینی

این کمپلکس پروتئینی کشف شده هنگام شناسایی یک پاتوژن مهاجم، پاسخ ایمنی سلول ها را افزایش می دهد. دکتر التون زقیراج گفت: «ما با استفاده از میکروسکوپ، ساختار این مجموعه پروتئینی را با جزئیات فوق‌العاده درک کردیم. ما با ساخت یک مدل سه ‌بعدی دقیق، متوجه شدیم که نقش کاملاً غیرمنتظره ‌ای در تنظیم پاسخ ایمنی ما دارد.»

گام بعدی یافتن راهی برای هدف قرار دادن این پروتئین برای مهار این فرآیند و جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به سلول‌های سالم است. با آشکار شدن این ساختار، می‌توان نسخه‌ مهندسی شده ژنتیکی پروتئین‌ ها را طراحی کرد و عملکرد این مجموعه را در سلول ‌ها ترسیم کرد.

دانشمندان همچنین به طور غیرمنتظره ای کشف کردند که مجموعه پروتئینی BRISC-2SHMT را می توان با فرم فعال ویتامین B6 تنظیم کرد. اگرچه مشخص شد که ویتامین 6B در عملکرد این تنظیم کننده مهم است، اما دانشمندان هشدار می دهند که تحقیقات بیشتری برای درک کامل نقش آن مورد نیاز است.

این یافته ها در مجله علمی Nature منتشر شد و این تیم برای اولین بار در جهان، تصویری از مجموعه پروتئینی را یافتند.

 

چگونگی انجام این تحقیقات

 

دکتر راجر گرینبرگ از دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: «ما اکنون درک بی سابقه ای از نحوه عملکرد این مجموعه پروتئینی در تفکیک اتمی داریم. این اساس مولکولی ارتباط بین متابولیسم و ​​پاسخ های ایمنی را آشکار می کند. هم چنین این مجموعه پروتئینی در بیماری های ناشی از سیگنال های التهابی بیش فعال، عمل می کند.»

دکتر فرانچسکو دل گالدو، یکی از نویسندگان این مقاله، از دانشگاه لیدز است. او گفت: «این کشف به ما بینش‌ و درک مهمی در مورد نقش متابولیسم در تنظیم ایمنی ذاتی می‌دهد.» پروتئین 2SHMT یکی از مولکول ‌های کوچک اما مهمی است که هم در متابولیسم سلولی و هم در پاسخ ‌های ایمنی نقش دارد.

دکتر التون زقیراج برای اولین بار در سال 2010 در بیمارستان Mount Sinai در تورنتو تحقیق در مورد ساختار این کمپلکس پروتئینی را آغاز کرد. سپس در سال 2016 به لیدز رفت و در مرکز Astbury برای بیولوژی مولکولی ساختاری کار کرد.

دکتر ذقیرج گفت: «مرکز استبری در لیدز دارای یکی از بهترین امکانات زیست شناسی سازه ای در جهان است. این پیشرفت بدون پیشرفته ترین و به روزترین میکروسکوپ های این مرکز ممکن نبود. میکروسکوپ های به روزی که به ما این امکان را می دهند که ساختار این پروتئین را به خوبی درک کنیم.»

 

نتایج این تحقیقات

 

Sumi subramaniam، مدیر پورتفولیوی عفونت و ایمونوبیولوژی در welcomeاست. او گفت: « ما در این مطالعه عملکرد بیولوژیکی اساسی دو پروتئین و نحوه ی تعامل آن ها برای کنترل پاسخ ایمنی بدن به عفونت را کشف کردیم. اختلال در این پروتئین ها می تواند یک راه جدید برای مقابله با بیماری های خود ایمنی باشد. ما درمان های موثر بسیار کمی برای خود ایمنی داریم. بنابراین این یافته ها می تواند به محققان کمک کند تا راه های جدید برای کنترل و تنظیم پاسخ ایمنی پیدا کنند.»

سو فارینگتون، مدیر اجرایی اسکلرودرما و رینود بریتانیا است. او گفت: «هزاران نفر در بریتانیا از بیماری های خودایمنی مانند اسکلرودرمی رنج می برند. این بیماری می تواند باعث مشکلات جدی پوستی شود که می تواند کیفیت زندگی را تا حد زیادی کاهش دهد. ما بسیار مفتخریم که به تأمین مالی این پیشرفت مهم علمی کمک کردیم. امیدواریم که این تحقیقات، مسیر جدیدی را برای کشف دارو باز کند تا بتوانیم درمان‌ های مؤثرتری برای بیماری های خودایمنی ایجاد کنیم.»

 

نیم نگاهی به کتاب نکات اضافه شده‌ی رویت ۲۰۲۱ و ابوالعباس ۲۰۲۲

 

علم ایمونولوژی به مطالعه سیستم ایمنی می پردازد و یکی از علوم بسیار با اهمیت در پزشکی و زیست شناسی است. این علم هم اکنون در دانشگاه های سراسر جهان تدریس می شود. از رفرنس های دانشگاهی ایمونولوژی میتوانیم از کتاب ایمونولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس و ایمونولوژی رویت نام ببریم.

ویرایش جدیدی از کتاب ایمونولوژی ابوالعباس در سال ۲۰۲۲ و از کتاب رویت در سال ۲۰۲۱ به چاپ رسید. برای دانشجویان کنکوری عزیز، تهیه و بررسی دوباره ی نسخه ی جدید کاری بسیار پرهزینه، زمان گیر و سخت می‌باشد. همچنین بررسی کتاب جهت یافتن نکات جدید از نظر زمانی و بار روانی در نزدیکی کنکور به صلاح داوطلبان گرامی نیست. به همین سبب، دپارتمان ایمونولوژی و پاتولوژی باشگاه علمی آسو با مدیریت استاد صفدریان عزیز، متولی ترجمه، تالیف و جمع آوری کتاب “نکات اضافه شده‌ی رویت ۲۰۲۱ و ابوالعباس ۲۰۲۲” شد که در آن به بررسی نکات جدید این دو رفرنس بپردازد. با مطالعه این کتاب دیگر نگرانی ای بابت نکات جدید نخواهید داشت و به راحتی میتوانید برای تمامی مطالب ایمونولوژی زمان خود را مدیریت کنید. برای مطالعه این کتاب کامل و جامع اینجا کلیک کنید.

 

منابع:

 

  • Materials provided by University of Leeds. Note: Content may be edited for style and length. Miriam Walden, Lei Tian, Rebecca L. Ross, Upasana M. Sykora, Dominic P. Byrne, Emma L. Hesketh, Safi K. Masandi, Joel Cassel, Rachel George, James R. Ault, Farid El Oualid, Krzysztof Pawłowski, Joseph M. Salvino, Patrick A. Eyers, Neil A. Ranson, Francesco Del Galdo, Roger A. Greenberg, Elton Zeqiraj. Metabolic control of BRISC–SHMT2 assembly regulates immune signalling. Nature, 2019; DOI: 10.1038/s41586-019-1232-1

 

مترجم: مریم حیدری | ویراستار: نفیسه مظفری

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا

از من بپرس...