کشف اعتیاد ماهی ها به مت آمفتامین، موضوع امروز دسته بیوفکت مجله آسو است. بر اساس تحقیقات جدید، رودخانه های محتوی مت آمفتامین می توانند ماهی ها را به معتادان مت تبدیل کنند.
آسیب های انسان به محیط زیست اطرافش باعث ایجاد نگرانی است. در این تحقیق دانشمندان به بررسی و تحلیل اثرات آلودگی آب بر آبزیان پرداختند. در سال 2019، آزمایش کوکائین جمعیتی از میگو های آب شیرین در انگلیس مثبت شد. سال قبل از آن، محققین صدف هایی را در نزدیکی سیاتل پیدا کردند که در سیستم آن ها آثاری از تریاک و سایر مواد مخدر وجود داشت.
هنوز اطلاعات دقیقی از میزان اثرات دارویی بر محیط زیست وجود ندارد. گزارش هایی از اعتیاد آبزیان به مواد مخدر باعث پیشرفت در تحقیقات بر روی ماهی ها شدند. محققان در جمهوری چک نشان می دهند که ماهی ها می توانند نشانه های اعتیاد را در صورت زندگی در معرض مت آمفتامین در آب نشان دهند. مت آمفتامین یا همان ماده مخدر شیشه، یکی از مواد مخدر مصرفی توسط انسان ها است. هدف این مطالعه بررسی این است که آلودگی آب حتی در سطح پایین، چقدر برای سلامت آبزیان مضر است.
پاول هورکی، نویسنده ی اصلی مقاله در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: ” این تیم نگران است که اعتیاد به مواد مخدر می تواند باعث تغییر رفتار های طبیعی ماهی های قهوه ای شود. همچنین سرعت طبیعی زندگی و تولید مثل آن ها را مختل کند.”
روند تحقیقاتی تیم پژوهشگر
محققان برای سنجش و بررسی اثرات ماده مخدر مت آمفتامین آزمایشی در یک محیط ازمایشگاهی طراحی کردند. الگوی طراحی این آزمایش رفتار ماهی قزل آلای قهوه ای در رودخانه های محتوی مواد مخدر بود.
طبق گزارش CNET، ماهی ها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به مدت هشت هفته در یک مخزن با آب تمیز نگه داری شدند. در حالی که گروه دوم در مخزنی با غلظت 1 میکروگرم مت آمفتامین در در هر لیتر آب زندگی می کردند. بعد از هشت هفته، محققین همه ی ماهی ها را به مخزنی انتقال دادند که دو جریان آب داشت: یکی جریان آب تمیز و دیگری جریان آب آلوده به مت آمفتامین.
آن ها دریافتند که ماهی های مخزن حاوی مت آمفتامین، برای حدود چهار روز علائمی شبیه به ترک مواد داشتند. آن ها به آرامی در اطراف مخزن حرکت می کردند. حدود نیمی از ماهی هایی که در معرض مت آمفتامین قرار داشتند، جذب جریان آب دارای مت آمفتامین شدند. درحالی که تنها 41 درصد از ماهی هایی که در معرض آب بدون دارو بودند، به سمت جریان آب مت آمفتامین رفتند. این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که قزل آلای موجود در مخزن حاوی مت آمفتامین، 10 روز پس از مواجه شدن با آب آلوده، آثاری از این دارو را در مغز خود داشتند. اما از آن جایی که این مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی انجام شد، تحقیقات بیشتری لازم است تا دانشمندان به این نتیجه برسند که آیا قزل آلای قهوه ای در طبیعت همین اثرات را تجربه خواهد کرد یا خیر.
منبع
مترجم: مهسا صیدی | تولید محتوا و ویراستاری: مطهره تقی پور
بیشتر بخوانید: کشف مولکولی که به رشد سلول ها در آغاز پیدایش زمین کمک میکند.