پاسخ سیستم ایمنی به درمان سرطان با mRNA شوکی بود که بعد از خبر خوشحال کنندهای که در رابطه با واکسن mRNA در مقابله با سرطان ساخته شده بود پیش آمد. محققان دریافتند که درمان با mRNA، نتایج ایمونوتراپی سرطان را در بیمارانی که به درمان پاسخ نمی دادند، بهبود می بخشد.
خب حالا داستان چیه؟
عموم مردم با عبارت پیام رسان RNA و مخفف آن mRNA در طول همه گیری COVID-19 آشنا شدند.
در واکسن های COVID-19 mRNA به سلولهای بدن نحوه ساخت پروتئینی که پاسخ ایمنی را در برابر ویروس تحریک میکند آموزش می دهند.
فناوری mRNA مورد توجه محققان و پزشکان سرطان است. بیماران مبتلا به سرطان، مهارکننده های وارسی ایمنی را دریافت میکنند تا از پاسخ ایمنی که سلولهای سالم بدن را از بین میبرد، جلوگیری کنند. میزان پاسخ کم این نوع درمان، یکی از موانع اصلی در درمان سرطان است.
هایدونگ دونگ، دکترای تخصصی و محقق سرطان کلینیک مایو است. او می گوید: «با معرفی mRNA در سلولهای ایمنی، میتوان پروتئینهای مفیدی برای بهبود فعالیت ضد توموری آنها بدون تلاش برای تغییر ژنوم تولید کرد. این مطالعه در Cancer Immunology Research، مجله انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان، منتشر شد
درمان مبتنی بر mRNA
این فرایند درمانی ممکن است پتانسیل استفاده در سراسر طیف پزشکی را داشته باشد. این نوع درمان، اطلاعات به دست آمده از توالی یابی RNA تک سلولی را به درمان مبتنی بر mRNA برای بیماران منتقل می کند.
چگونگی انجام این تحقیقات
برای این مطالعه، دکتر دونگ و تیمش پروتئینی مربوط به سیستم ایمنی را در آزمایشگاه تولید کردند. آنتی بادی مونوکلونال، می تواند سطح این پروتئین را در بافت های تومور تشخیص دهد. محققان می خواستند بدانند که ممکن است نوعی پروتئین در سلول های ایمنی واکنشدهنده به تومور به عنوان واکنشگر زیستی مداخله ی درمانی داشته باشد؟ دکتر دونگ میگوید: «در اکثر بیماران مبتلا به سرطانهای پیشرفته، درمان بلوک کننده وارسی ایمنی کنونی تاثیر مثبتی نداشت. هدف مطالعه ما یافتن ابزاری برای تشخیص این مشکل و همچنین ارائه درمان مبتنی بر mRNA برای رفع آن است.»
سپس، محققان از فناوری توالییابی جدیدی استفاده کردند که تغییر سلولهای ایمنی اولیه مبتنی بر mRNA را ممکن میسازد. آن ها ژن هدف را در مجموعه داده های توالی یابی RNA تک سلولی شناسایی کردند. سپس یک آزمایش عملکردی را برای تأیید نقش ژن هدف در کشتن سلول های تومور با واسطه سلول ایمنی انجام دادند.
نتیجه ی این تحقیقات
نتایج تجزیه و تحلیل، یک نقطه ضعف را در سلول های T بیمارانی که به ایمونوتراپی پاسخ ندادند نشان می دهد. سلول های T، گلبول های سفید خونی هستند که نقش مهمی در سیستم ایمنی دارند. آن ها به سلول های سرطانی حمله می کنند و از گسترش سرطان به سایر نقاط بدن جلوگیری می کنند. محققان یک استراتژی مبتنی بر mRNA را برای بهبود پاسخ سلول های T به مهارکننده های ایست بازرسی توسعه دادند. این استراتژی در بیمارانی که به درمان پاسخ نمی دادند به کار می رود.
این مطالعه یک رویکرد ترجمه ای جدید را برای استفاده از اطلاعات توالی یابی RNA در درمان مبتنی بر mRNA را به ارمغان می آورد.
اهداف تحقیقاتی آینده شامل بهینه سازی تست غربالگری برای تشخیص پروتئین در بافت های تومور انسانی است. این به تعیین هر گونه ارتباط با شناسایی سرطان و پاسخ به ایمونوتراپی و استفاده از mRNA برای درمان سلول T کمک می کند. دکتر دونگ میگوید: «ما متعهد به یافتن درمان های جدیدی برای بیمارانی هستیم که به ایمونوتراپی فعلی پاسخ نمی دهند.»
نیم نگاهی به کتاب کد سرطان
اگر به مطالعه بیشتر در رابطه با سرطان علاقه مند هستید، پیشنهاد ما به شما کتاب کدسرطان است. دکتر جیسون فانگ در کتاب «کد سرطان» داستان سرطان و نحوه پیشرفت آن را به نحوی حیرت انگیز بیان می کند. سرطان قیام سلول های سالم علیه بدن است و بذر آن در بدن تک تک ما وجود دارد. اما خبر خوب این است که؛ ما بیش از آنچه در گذشته باور داشتیم بر سرنوشت خود مسلط هستیم.
دکتر فانگ در این روایت هیجان انگیز از آخرین تحولات در رابطه با سرطان حرف می زند و شرایطی را که به لحاظ ژنتیکی به سرطان منجر می شوند، بررسی می کند. همچنین روند بیماری از لحظه ی تبدیل یک سلول طبیعی به سلول سرطانی تا پیشرفت و متاستاز آن و چگونگی تاثیر عوامل مختلف مانند تغذیه، چاقی و دیابت نوع ۲، بر گسترش سرطان را توضیح می دهد.
همچنین ما در انتهای این کتاب به بحث شیرین درمان سرطان نیز میرسیم. برای مشاهده ترجمه ی این کتاب اینجا کلیک کنید.
منبع:
- Materials provided by Mayo Clinic. Original written by Colette Gallagher. Note: Content may be edited for style and length.
Mayo Clinic. “Immune system responds to mRNA treatment for cancer, researchers find.” ScienceDaily. ScienceDaily, 15 December 2021. <www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211215113226.htm>.
مترجم: فائزه الیاسی | ویراستار: نفیسه مظفری