مکانیسم حمله ی سلول های ایمنی به بافت های بدن

سلول های ایمنی برای مبارزه با عفونت ها و التیام جراحات، نیاز دارند تا وارد بافت ها شوند. همچنین سلول های ایمنی برای مبارزه با تومورها نیز ، باید وارد آن ها شوند. اکنون دانشمندان کشف کرده اند که سلول های ایمنی چگونه از خودشان ، هنگام فشرده شدن بین سلول های بافت ها و تومور ها ، محافظت می کنند. این مطالعه به بررسی مکانیسم حمله ی سلول های ایمنی به بافت های بدن نیز می پردازد.

حالا داستان چیه؟

 

درک اینکه سلول های ایمنی، دقیقا چه زمانی به تومور ها حمله می کنند، دشوار است. پروفسور Daria Siekhaus و تیم او ، برای اینکه بتوانند جزئیات فرآیند این حمله ی سلولی را مطالعه کنند ، به مدرک موثق و معتبری نیاز داشتند. آن ها در این مطالعات روی جنین مگس سرکه تحقیق کردند. ماکروفاژ ها سلول های ایمنی غالب در مگس سرکه هستند. در حین رشد این جنین، ماکروفاژ ها برای حمله به بافت ها از محلی که تولید شدند به بافت مورد نظر می روند. این کار در زمان خاصی انجام می شود و دانشمندان قادرند تا این فرآیند را درون این حیوانات کوچک مطالعه کنند. این تیم مشاهده کردند که ماکروفاژ ها با فشار در داخل بافت ها حرکت می کنند. ماکروفاژ ها در این تصاویر با یک پروتئین فلورسنت سبز رنگ نشان دار شدند.

ایجاد لایه حفاظتی

 

اینکه چه تغییرات سلولی در این مکانیسم مورد نیاز است و کدام ژن ها موجب این تغییرات می شوند، در حال حاضر ناشناخته می باشد. در این مطالعه ی جدید  Vera Belyaeva , Stephanie Wachner , Attila Gyoergy ، نیز همکاری داشتند. پروفسور Siekhaus و تیم او این مکانیسم را که برای سلامتی انسان و جانوران دیگر ضروری است ، روشن و مشخص می کنند. Siekhaus گفت: « ما دریافتیم که یک ژن خاص به نام Dfos وجود دارد که سلول های ایمنی را غنی و توانمند می سازد. این ژن قادر به انجام کار هایی بسیار تعجب برانگیز می باشد.»

« اکنون ما می توانیم ثابت کنیم که این ژن ، سبب تجمع رشته های اکتین می شود.  این رشته های پروتئینی به عنوان غشای سلولی شناخته می شوند و به سطح سلول ثبات و پایداری می دهند.» دانشمندان نشان دادند که از طریق یک فرآیند پیچیده رشته های اکتین متراکم تر می شوند. سپس به یک دیگر متصل می شوند و یک قشر پایدار را تشکیل می دهند. Siekhaus توضیح می دهد: « این ژن مانند یک مخزن عمل می کند و سلول های اطراف را تغییر شکل می دهد. در عین حال از فشار مکانیکی بر روی هسته ی سلول های ایمنی که به بافت حمله می کنند ، محافظت می کند. از دست دادن پوسته‌ ی اکتینی ، نفوذ و عبور سلول های ایمنی را سخت تر می کند ، مگر اینکه بافت اطراف آن نرم تر شود.»

تقویت سلول های ایمنی برای مبارزه با سرطان

 

مگس سرکه و مهره دارانی مانند موش ها و انسان ها ، در نگاه اول شباهت زیادی به یک دیگر ندارند. اما شباهت زیادی در نحوه عملکرد ژن های آن ها وجود دارد. با همکاری پروفسور Maria Sibilia از دانشگاه پزشکی وین ، محققین IST اتریش دریافتند که ژن Fos مهره داران ، مشابه ژن Dfos در مگس سرکه می باشد. این ژن مشابه ، مسیرهای ژنتیکی یکسانی را فعال می کند. Daria Siekhaus می گوید: «ما فکر می کنیم که همان مکانیسمی که در مگس سرکه یافتیم ، در مهره داران نیز وجود دارد. »

نتایج این تیم می تواند امید به شناسایی اهداف جدید برای درمان سرطان را افزایش دهد. در زمینه ی ایمونوآنکولوژی ، محققان به دنبال راه هایی برای فعال کردن سیستم ایمنی بدن برای حمله به تومور ها هستند. یکی از چالش هایی که آن ها با آن روبرو می شوند ، توانا سازی سلول های ایمنی برای نفوذ به تومور است. Siekhaus می گوید: « اگر کسی بتواند پوسته ی محافظ آن ها را تقویت کند ، می تواند حمله به بافت تومور را برای آن ها آسان تر کند. »

منبع:

  • Vera Belyaeva, Stephanie Wachner, Attila Gyoergy, Shamsi Emtenani, Igor Gridchyn, Maria Akhmanova, Markus Linder, Marko Roblek, Maria Sibilia, Daria Siekhaus. Fos regulates macrophage infiltration against surrounding tissue resistance by a cortical actin-based mechanism in Drosophila. PLOS Biology, 2022; 20 (1): e3001494 DOI: 10.1371/journal.pbio.3001494

 

مترجم: مهسا صیدی | ویراست و تولید محتوا: نفیسه مظفری

 

بیشتر بخوانید: کنترل سلول‌های T تنظیم کننده برای مبارزه با سرطان

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا

از من بپرس...