طبقه‌بندی سرطان‌ها بر اساس آرکتایپ های ایمنی

محققان با استفاده از داده های مربوط به تومور بیش از 300 بیمار، 12 دسته از “آرکتایپ های ایمنی” را یافتند و موفق به دستیابی به طبقه‌بندی سرطان‌ها بر اساس آرکتایپ های ایمنی شدند.

خب حالا داستان چیه؟

 

آرکتایپ های ایمنی یا کهن الگو های ایمنی می توانند برای طبقه بندی تومور های سرطانی استفاده شوند. یافته ‌های محققان نشان می‌دهد که سرطان ‌های قسمت‌ های مختلف بدن از نظر ایمنی‌شناسی مشابه یکدیگر هستند. این طبقه بندی ها استراتژی های منحصر به فردی را برای افزایش انتخاب هر بیمار ارائه می کند. درواقع این استراتژی ها از روش های ایمونوتراپی سرطان صورت می گیرد.

روش انجام تحقیقات این تیم

 

محققان UCSF، به رهبری الکسیس کومبز و بوشرا صمد، MS و نویسنده ارشد، دکتر ماکس کرومل نمونه های تومور را از 78 پزشک UCSF به دست آوردند. همچنین 364 بیوپسی تومور را در بیماران بررسی کردند و آنها را در گروه هایی براساس محیط میکروبی ایمنی دسته بندی کردند. یافته‌ های آنها روش جدیدی برای بررسی ایمونوتراپی سرطان ارائه می‌ دهد که با محیط ایمنی اطراف تومور مطابقت دارد و راه را برای ایمونوتراپی ‌های شخصی هموار می کند.

Combes، مدیر D2B CoLab و استادیار جدید در بخش آسیب شناسی در UCSF گفت: این یک چهارچوب جدید برای معاینه بیماران سرطانی است. این کار به پزشکان کمک می کند تا بیولوژی مناسب را مورد هدف قرار بدهند. در نتیجه از هدف قرار دادن سلول هایی که در تومور وجود ندارند جلوگیری کنند.

ایمونوتراپی، سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان مهار می کند. این روش در حالی که برای برخی از بیماران موفقیت آمیز بوده است، اما برای همه بیماران موثر نیست.

کرومل، رئیس بخش آسیب شناسی تجربی رابرت ای. اسمیت و مدیر آزمایشگاه کرومل در UCSF است. او گفت: ما با این سؤال مواجه شدیم که چرا ایمونوتراپی برای برخی افراد موثر است و برای برخی دیگر نه. هدف ما این بود که تشخیص دهیم چه تعداد پاسخ به این درمان های هدفمند وجود دارد.

محیط میکروبی تومورها

 

تومورها چیزی فراتر از سلول های خارج از کنترل هستند. آنها همچنین پر از سلول های ایمنی هستند که سلول های سرطانی را از بین خواهند برد. اما در سرطان، سلول های بدخیم می توانند بر پاسخ ایمنی بدن غلبه کنند و به تکثیر خود ادامه دهند.

تیم تحقیقاتی دریافت که انواع سرطان ها به شکل های معین وجود دارند که هرکدام نشان دهنده تخریب منحصر به فرد سیستم دفاعی بدن هستند. محققان محیط میکروبی متفاوتی را در تومورها مشخص کردند و بررسی کردند. با این کار توانستند تعیین کنند، در کدام محیط میکروبی سلول‌ های ایمنی وجود دارند و کدام ژن‌ ها بیان شده‌اند.

Combes گفت: ما می‌توانیم ببینیم که تومور ها و محیط آنها، از هم تاثیر می‌پذیرند و طبق هم عمل می کنند. تیم تحقیقاتی توانست تومورها را به 12 گروه دسته بندی کند که آنها را کهن الگو یا آرکاتایپ می نامند. در کمال تعجب، تومور ها حاوی طیف وسیعی از سلول‌ های ایمنی مانند ماکروفاژها، سلول‌های NK و B بودند، فراتر از سلول‌های T که کانون ایمنی‌ درمانی‌ های فعلی هستند.

نتیجه گیری

 

تحقیقات این تیم نشان می دهد که کهن الگوی ایمنی تومور لزوماً با نوعی سرطان مرتبط نیست. برخی از کهن الگوها عمدتاً از چند نوع سرطان گرفته شده اند. این بدان معنی است که برخی از ملانوم ها کاملاً شبیه برخی از تومور های ریه هستند اما از نظر بیولوژیکی نسبت به سایر ملانوم ها متفاوت هستند.
صمد گفت: بررسی بی‌طرفانه منابع داده ‌های متعدد از جمله توالی‌ یابی ژنتیکی، نشانگر های سطح سلول زمینه‌ای را فراهم کرد که کهن الگو های ایمنی شناسایی شوند.

طرح طبقه‌بندی مشخص می‌کند که کدام تومور ها احتمالاً در برابر ایمونوتراپی‌ های فعلی آسیب‌پذیر هستند. همچنین به شناسایی کارآزمایی بالینی که ممکن است برای بیماران بهتر پاسخگو باشد، کمک می‌کند.
کرومل گفت: این چارچوب به ما این امکان را می دهد که دسته ای از عوامل که تاثیری ندارند را حذف کنیم. ما ممکن است سلول هایی را هدف قرار داده باشیم که حتی در تومور نبودند.

 

نیم نگاهی به کتاب کدسرطان:

 

از زمان شروع مبارزه انسان با سرطان، تا به امروز، دستاورد ما، داروهای مفید اندک و استراتژی های پیشگیرانه‌ی محدود بوده است. دکتر جیسون فانگ در کتاب «کد سرطان» داستان سرطان و نحوه پیشرفت آن را به نحوی حیرت انگیز بیان می کند و الگویی انقلابی برای درک هر چه بیشتر سرطان ارائه می دهد.

 

افتخارات کتاب در بازار جهانی

 

  • امتیاز کتاب کُد سرطان: رمزگشایی از معمای قرن به زبان ساده در GoodReads و Andible و به ترتیب ۴.۵، ۴.۸ و ۵ می باشد.
  • رتبه بالاترین فروش در فروشگاه Kindle بخش سرطان‌شناسی، دیابت و سرطان به ترتیب، رتبه ۶، ۱۸ و ۲۳ می باشد.

برای تهیه این کتاب ارزشمند و جامع کلیک کنید.

منبع:

 

  • Alexis J. Combes, Bushra Samad, Jessica Tsui, Nayvin W. Chew, Peter Yan, Gabriella C. Reeder, Divyashree Kushnoor, Alan Shen, Brittany Davidson, Andrea J. Barczak, Michael Adkisson, Austin Edwards, Mohammad Naser, Kevin C. Barry, Tristan Courau, Taymour Hammoudi, Rafael J. Argüello, Arjun Arkal Rao, Adam B. Olshen, Cathy Cai, Jenny Zhan, Katelyn C. Davis, Robin K. Kelley, Jocelyn S. Chapman, Chloe E. Atreya, Amar Patel, Adil I. Daud, Patrick Ha, Aaron A. Diaz, Johannes R. Kratz, Eric A. Collisson, Gabriela K. Fragiadakis, David J. Erle, Alexandre Boissonnas, Saurabh Asthana, Vincent Chan, Matthew F. Krummel, Matthew Spitzer, Lawrence Fong, Amanda Nelson, Raj Kumar, Justin Lee, Arun Burra, Joy Hsu, Caroline Hackett, Karen Tolentino, Jasmine Sjarif, Peter Johnson, Evans Shao, Darrell Abrau, Leonard Lupin, Cole Shaw, Zachary Collins, Tasha Lea, Carlos Corvera, Eric Nakakura, Julia Carnevale, Michael Alvarado, Kimberley Loo, Lawrence Chen, Melissa Chow, Jennifer Grandis, Will Ryan, Ivan El-Sayed, David Jablons, Gavitt Woodard, Maxwell W. Meng, Sima P. Porten, Hideho Okada, Margaret Tempero, Andrew Ko, Kim Kirkwood, Scott Vandenberg, Denise Guevarra, Erica Oropeza, Chris Cyr, Pat Glenn, Jennifer Bolen, Amanda Morton, Walter Eckalbar. Discovering dominant tumor immune archetypes in a pan-cancer census. Cell, 2022; 185 (1): 184 DOI: 10.1016/j.cell.2021.12.004

 

مترجم: فائزه الیاسی | تولید محتوا و ویراست: مطهره تقیپور

 

بیشتر بخوانید: کنترل سلول‌های T تنظیم کننده برای مبارزه با سرطان

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا

از من بپرس...