شرکت توفیق دارو به عنوان شرکتی دانش بنیان با پیشینه ای قوی از نوآوری های علمی در کشور مشهور می باشد. این شرکت با اختصاص دادن سرمایه به تحقیقات و با به کارگیری جوانان و استفاده از ظرفیت های موجود در کشور به ارتقاء سطح کیفی سلامت جامعه کمک میکند.
شرکت تحقیقاتی_مهندسی توفیق دارو فعالیت خود را در سال ۱۳۷۸ به عنوان مرکز تحقیقاتی_دارویی شستا (تیپیکو) آغاز کرد و در سال ۱۳۸۱ وارد حیطه تولید مواد اولیه دارویی شد. این شرکت در ادامه راه با تمرکز بر توسعه دانش فنی دارو های به روز، اکنون در حوزه تولید دارو فعال است.
شرکت توفیق دارو وابسته به شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین اجتماعی است. تحقیق در حیطه داروهای شیمیایی، پپتیدهای دارویی، داروهای ضد سرطان، فناوری های نانو و بایو و تولید مواد اولیه دارویی از جمله فعالیت های این شرکت دانش بنیان می باشد.از فعالیت های این شرکت در حوزه خدمات میتوان به ارائه خدمات کنترل کیفی، خدمات آموزشی و مهندسی داروسازی اشاره کرد.
این شرکت بعد از انجام پروژه های مختلف در حوزه مهندسی دارو،شیمی و بیولوژی مولکولی اکنون به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقاتی دارویی کشور شناخته می شود. علاوه بر واحد های تحقیقاتی و تولیدی ،این شرکت در زمینه خدمات به سایر شرکت ها نیز فعالیت میکند.
بخش کنترل کیفی :
بعنوان آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو در زمینه آنالیز داروها و کنترل میکروبی
خدمات مهندسی داروسازی و مشاوره :
مشاوره در حیطه ایجاد واحدهای تولیدی دارویی و اصلاح سیستم تولید، بر اساس آخرین دستور العمل های سازمانهای بین المللی
بخش آموزش:
شرکت توفیق دارو به برگزاری دوره های آموزش سرمایه گذاری دارویی با همکاری بهترین اساتید دانشگاه و صنعت میپردازد.
عناوین کسب شده توسط شرکت توفیق دارو:
لوح پیشگام در استقرار نظام مدیریت بهره وری در ششمین دوره جایزه ملی بهره برداری سال 1394
گواهینامه اشتهار ( دو ستاره) به کیفیت جایزه ملی غذا و دارو در سال 1393 در” تحقیقات کاربردی و تولید ماده اولیه دارویی “ MS
کسب رتبه اول نوآوری در مجموعه شرکتهای گروه سرمایه گذاری دارویی تامین در سال 1392
کسب عنوان کارآفرین برتر از وزارت کار و امور اجتماعی در سال 1392
گواهینامه اشتهار ( یک ستاره) به کیفیت جایزه ملی غذا و دارو در سال 1392 در” تحقیقات کاربردی و تولید ماده اولیه دارویی “ MS
رونمائی از 12 ماده موثره توسط ریاست محترم جمهوری وقت، سال 1392
ثبت اختراعات شرکت در روش ساخت 17 ماده موثره در سال 1392و 1393
کسب جایزه ملی کیفیت غذا و دارو سطح اهتمام در مدیریت کیفیت داروی MS در سال 1391
شرکت نمونه پژوهش در دو سال پیاپی 1387 و 1389 از سوی وزارت صنایع و معادن
دریافت لوح تقدیر از دومین جشنواره خلاقیت و نوآوری در سال 1388
دریافت لوح تقدیر از سوی وزیر بهداشت به پاس خدمات ارزشمند در صنعت دارو در سال 1388
اهداف شرکت:
تولید مواد موثر دارویی LVHV در حوزه های درمانی از قبیل:
MS : گلاتیرامر استات، فینگولیمد و دی متیل فومارات
قلبی –عروقی : دابیگاتران، پراسوگرل، ریواروکسابان و روزواستاتین
کمک بیهوشی : فنتانیل، سوفنتانیل، آلفنتانیل و رمی فنتانیل
ضد سرطان : بورتزومیب، لتروزول، سترورلیکس و تریپتورلین استات و آهسته رهش
داروهای نوین : سوفوسبویر(Sofosbuvir)، لدی پاسویر(Ledipasvir)، اپرپیتنت، سیناکلست، آریپیپرازول ، اکترئوتاید و…)
آلارلیناستات( Alarelin Acetate)، تریپتورلیناستات( Triptorlin Asetate)، تریپتولین آهسته رهش ( Triptorelin Sustained Release) ، بوسرلیناستات( Buserelin Asetate)، سولفنتانیل سیترات( Citrate Sufentanil)، لیزینوپریل(Lisimopril)، زولدرونیکاسید( Zoldronic Asid)، کولینفنوفیبرات( Choline Fenofibrate)، تولترودین ( Tolterodine)، رمیفنتانیل (Remifentanil) و….
معرفی واحد تولید LVHV:
این واحد از سال ۱۳۹۰ شروع به کار کرد و شامل سالن تولید شیمیایی و سالن بسته بندی است،که مطابق با اصول GMP راه اندازی شد و مجهز به راکتورهای شیشهای،سانتریفیوژ و … می باشد.هدف از این واحد، تولید مواد اولیه داروهای شیمیایی با کیفیت بالا و مورد تایید استانداردهای سازمان های بین المللی است.
یکی دیگر از واحد های این شرکت در سال ۱۳۹۱ آغاز به فعالیت کرد و جزو واحد های پر خطر شرکت توفیق دارو است که در سال ۱۳۹۴ موفق به گرفتن تاییده GMP در حوزه تولید داروهای پر خطر گردید.این واحد شامل دو بخش تحقیقات و تولید دارو های پر خطر و ضد سرطان است.
از مهمترین دستاورد های شرکت توفیق دارو ،تولید گلاتیرامر استات است که در گذشته این دارو در انحصار شرکت (توای) اسرائیل بود. شرکت های تابع تیپیکو در سال 1398 موفق شدند 105 داروی جدید وارد بازار کنند. از این تعداد، 30 محصول برای اولین بار در کشور تولید شد و بیشتر از ۵۰میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به دنبال داشت. همچنین، محصولات ضدعفونی کننده و دارو های جدید برای کرونا در این شرکت تولید میشود.
عملکرد این شرکت در رابطه با کرونا
“محمدامین رضوانفر” مدیرعامل شرکت تحقیقاتی مهندسی “توفیق دارو” گفت: کارهایی که در این شرکت انجام میشود، توسعه دانش فنی مولکولهای دارویی فناورانه است که تولید آنها نیازمند دانش فنی پیچیده خاصی است که ما در دستههای درمانی مختلف، داروهای بسیار استراتژیکی را تولید کردیم.
دکتر اکبر دادرس” سرپرست گروه تحقیقات شیمی این شرکت دانشبنیان بیان می کنند: در سال 1399 ماموریتی به این شرکت دانشبنیان داده شد تا بر روی آنتیویروسهای کرونا کار کنیم حدود 6 الی 7 آنتی ویروس مطرح برای مبارزه با کرونا طرح شد که هرچه سریعتر آنها را سنتز و تولید کنیم. شش دارو انتخاب شد و در عرض شش ماه بر روی سنتز آنها کار کردیم و مراحل آزمایشگاهی آن را گذراندیم و بعد از آن موفقیت شدیم که داروی “فاویپیراویر” را در مقیاس پایلوت تا 500 کیلوگرم تولید کنیم و برای داروی “رمدیسیور” هم توانستیم از مواد حد واسطی که از چین خریداری شد تا بیش از 20 کیلوگرم برنامه تولید داشتیم که موفق نیز بودیم و امروز در حوزه داروهای “فاویپیراویر” و “رمدیسیور” خودکفا هستیم.
بنیان گذاران و مدیران شرکت
در ابتدا مدیر عامل این شرکت آقای یعقوب حقیقت نیا بودند. پس از ایشان محمدامین رضوانفر بهعنوان سرپرست این شرکت معرفی شدند.
آقای دکتر محمد امین رضوانفر
تحصیلات
دکترای تخصصی (PhD) فارماکولوژی و توکسیکولوژی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت اجرایی در داروسازی(pharma- MBA) از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف
سمت
مدیر عامل و عضو هیات مدیره به نمایندگی از طرف شرکت
رزومه کاری
ایشان دارای مدرک MBA از دانشگاه صنعتی شریف میباشند. فعالیت کاری خود را از شرکت دارویی OSVAH به عنوان متخصص R&D آغاز کردند و سپس مدیریت پروژه سایتهای بیوتکنولوژی و تولید محصولات بیولوژیک و همچنین مدیریت انتقال تکنولوژی بر عهده گرفتند. سپس به عنوان مدیر R&D شرکت دارویی بارکت فعالیت کردند.بعد از آن وارد گروه دارویی پوراطب شدند و به عنوان مدیریت پروژههای High-Tech در این شرکت فعالیت داشتند و هم اکنون در مقام استادیار در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به فعالیت هستند.
منابع
- https://www.ssic.ir
- https://surena.ac
- https://avval.ir
- https://www.eghtesadonline.com
- http://www.todaco.com
- https://www-tasnimnews-com
جمع آوری محتوا و ویراست: مریم حیدری
بیشتر بخوانید: شرکت جانسون و جانسون