داروهای فشارخون موثر در بهبود سرطان کولورکتال

و اینبار شکارچیان خبر مجله علمی آسو خبر خوبی را منتشر کرده اند که دارو های فشار خون، موثر در بهبود سرطان کولورکتال هستند. در گزارشات منتشر شده، نشان داده شده است که مهارکننده های ACE، بتابلاکر ها و دیورتیک های تیازیدی، خطر سرطان کولورکتال را کاهش می دهند.
پس از بررسی نتایج تقریباً چهارده هزار بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال، محققان دریافتند که مهارکننده های ACE، بتا بلاکر ها و دیورتیک های تیازیدی باعث کاهش مرگ و میر در افراد مبتلا به این سرطان می شود. آن ها هم چنین دریافتند بیمارانی که دارو های فشار خون خود را به طور مداوم مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان هستند.
محققان تاکید می کنند که باید تحقیقات بیشتری برای تایید ارتباط بین دارو های فشار خون و نتایج بهتر، صورت گیرد. با این حال امیدوارند که این دارو ها بتواند راه جدید و کم هزینه تری برای بهبود و مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال گرید I-III ارائه دهد.

دکتر راجش بالکریشنان، محقق گروه علوم بهداشت عمومی در دانشکده پزشکی ویرجینیا می باشد. او گفت: «ممکن است راه حل های مقرون به صرفه تری برای بهبود بیماران مسن مبتلا به سرطان، در دارو های متداول وجود داشته باشد. با این حال، ما نیاز به اطمینان و تایید نتایج حاصل از طریق آزمایشات بالینی داریم.»

خب حالا داستان چیه ؟

 

سرطان کولورکتال، سومین سرطان شایع در آمریکا است. انجمن سرطان آمریکا تخمین می زند که امسال 104270 مورد جدید سرطان روده بزرگ و 45230 مورد سرطان رکتوم در این کشور گزارش خواهد شد. در طی گزارش های اخیر، افزایش تعداد جوانانی که به سرطان کولورکتال مبتلا شدند، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه آمریکا را نگران ساخت. آن ها سن مناسب برای اولین غربالگری این بیماری را از 50 سال به 45 سال کاهش دادند. (چادویک بوزمن، ستاره محبوب «پلنگ سیاه» سال گذشته، زمانی که تنها 43 سال داشت، با مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ، از دنیا رفت.)

بیو لومینسانس چیست؟

فشار خون بالا در میان بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال رایج است. با این حال تحقیقات کمی در مورد تأثیر بالقوه داروهای فشار خون بر این بیماران انجام شده است. محققان مرکز سرطان UVA و موسسه سرطان دانشگاه سائوپائولو (Instituto do Câncer do Estado de São Paulo) در پی ایجاد تغییر در این روند، با تحلیل سابقه ی بیماری سرطان، عوامل موثر را مورد بررسی قرار دادند.

 

 

روش تحقیقات این تیم

 

آن ها از پایگاه داده Surveillance Epidemiology and End-Results (SEER) Medicare برای بررسی های خود استفاده کردند. در طی این کار آنها نتایج 13982 بیمار 65 سال به بالا که بین 1 ژانویه 2007 و 31 دسامبر 2012 سرطان کولورکتال آن ‌ها شناسایی شده بود، را بررسی کردند. محققان دریافتند که مهارکننده‌ های ACE و دیورتیک ‌های تیازیدی تاثیر بسیار زیادی در بقا و بهبودی بیماران دارند. در حالی که به نظر نمی‌رسد مزایای مشابهی از مسدودکننده‌ های کانال کلسیم وجود داشته باشد.

محققان در یک مقاله علمی جدید در تفسیر نتایج خود بیان داشتند که پایبندی بیماران به رژیم فشار خون نیز بسیار مهم است. «نتایج ما ارتباط بین افزایش پایبندی به دارو های فشار خون و کاهش مرگ و میر در بیمارانی که این داروها را پس از تشخیص CRC مرحله I، II یا III شروع کردند، نسبت به کسانی که این کار را نکردند، نشان می دهد. اگر چه که به آنالیز بیشتری نیاز است، اما امکان دارد با مصرف دوز بالاتر این دارو ها، میزان بقا و بهبودی، افزایش یابد. زیرا کسانی که به طور طولانی مدت با دوز بالا ACE-Is/ARBs مواجه بودند با کاهش بروز مرگ و میر CRC همراه شدند.»

آیا میتوانیم عملکرد واکسن مالاریا را ارتقا دهیم؟

دانشمندان مطمئن نیستند که آیا مزایای ظاهری دارو های فشار خون ناشی از خود داروها است یا به دلیل کنترل فشار خون بالای بیماران است. آن ها می توانند سناریو هایی را متصور شوند که از یکی از گزینه‌ها یا هر دو پشتیبانی می کند.

نتیجه‌ی تحقیقات

 

محققان خاطر نشان می کنند که به تازگی چندین آزمایش بالینی نیز صورت گرفته است که سودمندی بالقوه دارو های فشار خون را در برابر سایر سرطان ها بررسی می کند. آن ها به این نتیجه رسیدند که تحقیقات بیشتری در مورد کاربرد این داروها برای سرطان کولورکتال و هم چنین مزایای بالقوه آن ها در سرطان معده و مثانه ضروری است.

بالکریشنان گفت: «ما می توانیم نتایج کار مدل حیوانی که توسط دکتر راجر چاماس و همکارانش در مرکز سرطان دانشگاه سائوپائولو صورت گرفت را در جمعیت انسانی نیز تایید کنیم. ما به بررسی این اثرات محافظتی دارو های ضد فشار خون روی سایر سرطان ها و هم چنین در جمعیت های انسانی با استفاده از طرح های مطالعاتی قوی تر ادامه خواهیم داد. این به طور بالقوه می تواند پیامد های قابل توجهی برای درمان سرطان دستگاه گوارش ایجاد کند.»

این نتایج توسط مرکز سرطان UVA و Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo پشتیبانی شد.

منبع

 

 

مترجم: فائزه الیاسی | تولید محتوا و یراستاری: نفیسه مظفری

.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا