تولید واکسن برای پیشگیری از سرطان پوست

تولید واکسن برای پیشگیری از سرطان پوست: دانشمندان در تلاش هستند واکسنی با فناوری جدید RNA پیام‌رسان (mRNA) تولید کنند تا از سرطان پوست پیشگیری کنند.

حالا داستان چیه؟

محققان دانشگاه اورگان دریافتند واکسنی که محرک تولید پروتئین حیاتی برای شبکه آنتی ‌اکسیدانی پوست است، می ‌تواند از پوست در برابر سرطان محافظت کند. آروپ ایندرا، استاد علوم دارویی در OSU و رهبر این مطالعه است. او توضیح داد: «اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث استرس اکسیداتیو می شود که خطر ابتلا به سرطان های پوست مانند ملانوما را افزایش می دهد.»
این واکسن مانند واکسن های مدرنا و فایزر برای مقابله با بیماری کووید 19 از فناوری جدید RNA پیام رسان، mRNA، استفاده می کند. این واکسن تولید پروتئین TR1 را در سلول های پوست را افزایش می دهد. در نتیجه خطر سرطان های ناشی از اشعه ماوراء بنفش و سایر مشکلات پوستی را کاهش می دهد.

سرطان پوست

 

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، سرطان پوست شایع ترین سرطان در ایالات متحده است. ملانوم، کشنده ترین نوع سرطان پوست است و در آن سلول های بدخیم در سلول های پوست به نام ملانوسیت ها تشکیل می شوند. ملانوسیت ها رنگدانه ملانین را تولید می کنند که رنگ پوست را تعیین می کند.
اکثر موارد سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ارتباط دارد. افراد در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب برنزه می‌شوند، زیرا تولید ملانین روشی است که بدن از پوست در برابر سوختن محافظت می کند.

روش های درمان سرطان پوست

علیرغم تلاش‌ها برای بهبود آگاهی در مورد خطرات قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش، شیوع ملانوم همچنان در حال افزایش است. برای بیش از 40 سال، محققان برای پیشگیری از سرطان از آنتی اکسیدان های رژیم غذایی به عنوان درمان ارزان قیمت و کم خطر استفاده می کردند. اما این شیوه درمان همیشه در کارآزمایی های بالینی خوب عمل نکرد و در برخی موارد واقعا مضر بود. بنابراین نیاز به تلاش برای کشف روش درمانی جدید مانند واکسن mRNA برای پیشگیری از شیمی درمانی است.
آروپ و همکارانش از یک مدل موش برای بررسی نقش TR1 در سلامت و پایداری سلول های پوست استفاده کردند.

پروتئین TR1

TR1 مخفف تیوردوکسین ردوکتاز 1 است. ردوکتاز به آنزیمی گفته می شود که یک واکنش کاهشی را تحریک می کند که در آن یک گونه شیمیایی، الکترون به دست می آورد. این آنزیم معمولاً به عنوان بخشی از یک واکنش ردوکس که در آن گونه دیگری تحت اکسیداسیون قرار می گیرد، شرکت می کند.
TR1 جزء کلیدی سیستم آنتی اکسیدانی ملانوسیت ها است و در این سیستم آنتی اکسیدانی از ROS ها محافظت می کند. ROS ها، گونه های فعال اکسیژن هستند که در جستجوی الکترون های مولکول های سلولی هستند و می توانند به DNA آسیب برسانند.
ملانوسیت ها فقط به خاطر اشعه های خورشید تحت محاصره ی ROS ها قرار نمی گیرند. بلکه فرآیندهایی مانند ساخت رنگدانه، ملانوژنز، باعث تولید ROS نیز می شود. ROS ها با کاتالیز کردن انتقال الکترون ها، باعث می شوند که آنتی اکسیدان ها مانند یک کلید خاموش عمل کنند. ROS ها با انجام واکنش زنجیره ای، بر چندین مولکول در ملانوسیت و سایر سلول ها تأثیر می گذارد و از اکسیداسیون جلوگیری می کند.

 

نحوه ی فعالیت واکسن

واکسن‌های RNA پیام‌رسان به سلول‌ها برای ساخت پروتئین خاصی دستور می دهند. در مورد واکسن‌های کرونا، پروتئین اسپایک ویروس است که باعث ایجاد پاسخ ایمنی می‌شود. برای واکسن ملانوما پیشنهاد محققان TR1 خواهد بود.
پس از جذب mRNA به داخل سلول و شروع به کار دستگاه سلول، سلول باید در سطح آنتی اکسیدانی بالایی قرار داشته باشد. در این صورت سلول می تواند از استرس اکسیداتیو و آسیب DNA ناشی از اشعه ماوراء بنفش مراقبت کند. افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست، مانند کسانی که در زیر آفتاب کار می کنند، می توانند یک بار در سال واکسینه شوند.
واکسن فقط با وجود TR1 بدون حضور هیچ آنتی اکسیدان دیگری ممکن است کافی باشد. زیرا محققان با وجود سایر پروتئین های آنتی اکسیدان و بدون TR1، استرس اکسیداتیو و آسیب DNA را مشاهده کردند. با این حال، ممکن است برخی از آنتی اکسیدان های دیگر مانند گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز نیز مهم باشند.

 

نتایج این تحقیقات

 

ایندرا، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی، گفت: «همه چیز باید در مدل های پیش بالینی آزمایش و تأیید شود. ما در ابتدا باید یک واکسن mRNA تولید کنیم. سپس آن را به صورت محلی یا سیستماتیک تزریق کنیم و سپس نظارت کنیم که چگونه دفاع بدن را تقویت می کند.»
دانشمندان دیگر دانشگاه OSU، Gitali Ganguli-Indra، Evan Carpenter، Mark Wyant، Aaryan Indra و Gary Merrill نیز در این مطالعه شرکت داشتند. این مطالعات توسط مؤسسه ملی بهداشت و کالج داروسازی حمایت شد. محققانی از دانشگاه علوم و بهداشت اورگان، دانشگاه یوتا و دانشگاه بهداشت فوجیتا ژاپن نیز شرکت کردند.

 

نیم نگاهی به کتاب کد سرطان

 

در کتاب کد سرطان ما بر سرزمین دشمن باستانی خود قدم می گذاریم و الگویی انقلابی و جدید برای درک هر چه بیشتر سرطان ارائه می دهیم. دکتر جیسون فانگ در کتاب «کد سرطان» داستان سرطان و نحوه پیشرفت آن را به نحوی حیرت انگیز بیان می کند. سرطان قیام سلول های سالم علیه بدن است و بذر آن در بدن تک تک ما وجود دارد. اما خبر خوب این است که؛ ما بیش از آنچه در گذشته باور داشتیم بر سرنوشت خود مسلط هستیم.

با مطالعه ی کتاب کد سرطان ما میتوانیم قدم در راه آگاهی و حفظ سلامت خود در برابر این بیماری برداریم. برای مطالعه کلیک کنید.

 

منابع:

 

  • Materials provided by Oregon State University. Original written by Steve Lundeberg. Note: Content may be edited for style and length.
    Evan L. Carpenter, Mark B. Wyant, Aaryan Indra, Shosuke Ito, Kazumasa Wakamatsu, Gary F. Merrill, Philip J. Moos, Pamela B. Cassidy, Sancy A. Leachman, Gitali Ganguli-Indra, Arup K. Indra. Thioredoxin Reductase 1 Modulates Pigmentation and Photobiology of Murine Melanocytes in vivo. Journal of Investigative Dermatology, 2022; DOI: 10.1016/j.jid.2021.11.030

 

مترجم: فائزه الیاسی | ویراستار: نفیسه مظفری

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
بله
تقریبا
خیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا

از من بپرس...