تحقیقات جدید نشان داده است که ابتلا به کووید19 باعث افزایش تولید اتوآنتیبادیها می شود و این افراد نسبت به افراد سالم، اتوآنتیبادی های بیشتری در خون خود دارند که تیم خبری مجله آسو با بررسی کامل تحقیقات اخیر، در این مطلب، قصد دادن یک هشدار جدی را دارد.
این آنتیبادیها توسط سیستم ایمنی ایجاد می شوند و به بافت ها و پروتئین های خودی حمله می کنند. اتوآنتیبادیها میتوانند پیشرو اولیه بیماری خودایمنی کامل باشند.
خب حالا داستان چیه؟
دانشمندان به بررسی اتوآنتیبادیها در نمونههای خونی که طی ماههای مارس و آوریل 2020 از 147 بیمار مبتلا به کووید-19 در جمع آوری شده بود، پرداختند. نمونههای خونی که از اهداکنندگان قبل از همهگیری کووید-۱۹ گرفته شد، بهعنوان گروه کنترل مورد استفاده قرار گرفت.
محققان سطوح آنتی بادی هایی را که ویروس را هدف قرار می دهند شناسایی و اندازه گیری کردند. اتوآنتی بادی ها و آنتیبادیها به سمت سیتوکینین، پروتئینهایی که توسط سلولهای ایمنی برای ارتباط با یکدیگر و هماهنگی استراتژیها ترشح میشوند، میروند.
دانشمندان دریافتند بیش از 60 درصد از کل بیماران مبتلا به کووید-19 بستری، در مقایسه با حدود 15 درصد از افراد سالم، دارای آنتی بادی ضد سیتوکین بودند. این نتیجه می تواند ناشی از تحریک بیش از حد سیستم ایمنی باشد که توسط یک عفونت بدخیم و طولانی ایجاد شده است.
اوتز گفت: افزایش سیتوکین ها ممکن است باعث تولید نادرست آنتی بادی هایی شود که آنها را مورد هدف قرار می دهد. اگر هر یک از این آنتی بادی ها مانع اتصال سیتوکین به گیرنده مناسب خود شوند، سلول ایمنی گیرنده مورد نظر ممکن است فعال نشود. این عمل میتواند باعث ایجاد زمان بیشتر برای تکثیر ویروس شود و در نتیجه نتایج بسیار بدتری به همراه دارد.
بررسی اتوآنتیبادیها در تحقیقات
محققان برای انجام تحقیقات به بررسی خون 50 بیمار بستری در بیمارستان پرداختند. خون گرفته شده در روزهای مختلف از جمله روزی که برای اولین بار بستری شدند در دسترس بود. این کار به محققان این امکان را داد تا توسعه اتوآنتی بادی ها را بررسی کنند.
در عرض یک هفته پس از بستری در بیمارستان، در حدود 20 درصد از این بیماران افزایش آنتیبادیهای جدیدی در بافتهایشان مشاهده شد. بدن این افراد در روز اول بستری فاقد این آنتی بادی ها بود. اوتز گفت: ” این وضعیت مشابه سطوح اتوآنتی بادی در بیماری خودایمنی بود. در برخی موارد، حضور آنتی بادیهای جدید کشفشده ممکن است نمایانگر افزایش ناشی از پاسخ ایمنی باشد.
او همچنین گفت ممکن است شوک التهابی به سیستم بیماران مبتلا به کووید-19، باعث افزایش سطح آنتیبادیهای غیرقابل تشخیص شود.
این امکان وجود دارد وقتی عفونت SARS-CoV-2 به خوبی کنترل نشود، ویروس برای مدت طولانی در حال آلوده سازی باشد. سپس پاسخ ایمنی تشدید کننده همچنان به تکه تکه کردن ذرات ویروسی ادامه می دهد، در نتیجه سیستم ایمنی قطعات و تکه های جدید را مشاهده می کند.» او گفت: «اگر هر یک از این قطعات ویروسی بسیار شبیه به یکی از پروتئینهای خودمان باشد، میتواند باعث تولید اتوآنتیبادی شود.
او افزود که این نتایج استدلال ما برای واکسیناسیون را تقویت می کند. واکسنهای کووید-19 تنها حاوی یک پروتئین یا دستورالعملهای ژنتیکی برای تولید آن هستند. با واکسیناسیون، سیستم ایمنی بدن هرگز در معرض پروتئینهای ویروسی جدید تولیدی در طول عفونت قرار نمیگیرد و درنتیجه دچار اشتباه نمیشود.
او گفت: بیمارانی که در پاسخ به واکسیناسیون، به سرعت پاسخهای آنتیبادی مناسب را به پروتئین اسپایک ویروسی نشان می دهند، احتمال کمتری برای تولید اتوآنتیبادیها دارند.
نتیجه گیری
در نتیجه ابتلا نوع شدید کووید 19 باعث افزایش تولید اتوآنتیبادیها می شود. در واقع، یک مطالعه اخیر در Nature نشان داد، برخلاف عفونت SARS-CoV-2، واکسن COVID-19 تولیدی توسط Pfizer تولید اتوآنتی بادیها را در بین گیرندگان افزایش می دهد.
اگر واکسن نزدید ممکن است با خودتان بگویید، بیشتر افرادی که به کووید 19 مبتلا میشوند به آن غلبه میکنند و خوب میشوند. اما به یاد داشته باشید که از قبل نمی دانید که به کووید 19 خفیف مبتلا خواهید شد یا خیر. اگر به یک مورد شدید مبتلا شوید، ممکن است برای یک عمر دچار عوارض پس از کرونا شوید زیرا شاید ویروس باعث افزایش خودایمنی شود. اوتز گفت: علاوه بر این، واکسیناسیون نسبت به یک عفونت واقعی عوارض کمتری دارد، بنابراین احتمال کمتری وجود دارد که سیستم ایمنی در تولید دچار اشتباه شود.
او ادامه داد: متاسفانه هنوز اطلاعاتی جامع و کاملی به دست نیاوردیم. در نتیجه نمی توان تعیین کرد شما قطعا به یک بیماری خودایمنی مبتلا خواهید شد. همچنین ما به میزان کافی درمورد بیماران مطالعه نکردیم که بدانیم ایا این اتوآنتیبادیها، یک یا دو سال بعد وجود دارند یا خیر.
اوتز قصد دارد نمونه خون افراد آلوده به SARS-CoV-2 را که بدون علامت هستند یا علائم خفیف COVID-19 داشتند، مطالعه کند. این آزمایش میتواند مشخص کند که آیا فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی باعث اتوایمنی میشود یا خیر. همچنین میتوان به ارتباط شباهت مولکولی پروتئین SARS-CoV-2 و تولید آنتی بادی پی برد. بیش از حد فعال شدن سیستم ایمنی در افراد با علائم خفیف یا بدون علامت رخ نمیدهد.
منبع
- Materials provided by Stanford Medicine. Original written by Bruce Goldman. Note: Content may be edited for style and length.
- Sarah Esther Chang, Allan Feng, Wenzhao Meng, Sokratis A. Apostolidis, Elisabeth Mack, Maja Artandi, Linda Barman, Kate Bennett, Saborni Chakraborty, Iris Chang, Peggie Cheung, Sharon Chinthrajah, Shaurya Dhingra, Evan Do, Amanda Finck, Andrew Gaano, Reinhard Geßner, Heather M. Giannini, Joyce Gonzalez, Sarah Greib, Margrit Gündisch, Alex Ren Hsu, Alex Kuo, Monali Manohar, Rong Mao, Indira Neeli, Andreas Neubauer, Oluwatosin Oniyide, Abigail E. Powell, Rajan Puri, Harald Renz, Jeffrey Schapiro, Payton A. Weidenbacher, Richard Wittman, Neera Ahuja, Ho-Ryun Chung, Prasanna Jagannathan, Judith A. James, Peter S. Kim, Nuala J. Meyer, Kari C. Nadeau, Marko Radic, William H. Robinson, Upinder Singh, Taia T. Wang, E. John Wherry, Chrysanthi Skevaki, Eline T. Luning Prak, Paul J. Utz. New-onset IgG autoantibodies in hospitalized patients with COVID-19. Nature Communications, 2021; 12 (1) DOI: 10.1038/s41467-021-25509-3
مترجم: فائزه الیاسی | تولید محتوا و ویراستاری: مطهره تقی پور