آیا موانع پلاستیکی باعث مهار ویروس کووید 19 می شود؟
فروشگاه ها و مراکز تجاری، برای کاهش گسترش کووید 19 با نصب موانع پلاستیکی، کارمندان را از مراجعهکنندگان جدا کرده اند اما آیا موانع پلاستیکی باعث مهار ویروس کووید 19 میشود؟ آنها فکر می کنند که جداسازی فیزیکی منجر به کاهش انتقال ذرات ویروسی از یک سمت به سمت دیگر می شود. حدودا بیش از 750 میلیون دلار صرف این محصولات پلاستیکی از نوع پلکسی گلس می شود.
بر اساس گزارش اخیر نیویورک تایمز، ممکن است محدود کردن ذرات توسط موانع، ذرات را به سمت سایر همکاران که در یک سمت مانع قرار دارند، هدایت کند. از طرف دیگر، باعث کاهش میزان تهویه هوا می شود. تهویه مناسب در کاهش انتشار ویروس در مکان های سر پوشیده تاثیر بسزایی دارد.
یک کلاس را در نظر بگیرید که در آن برای هر صندلی مانع پلاستیکی وجود دارد. در این مورد مشکل حادتر میشود؛ زیرا تهویهی هوا به درستی انجام نمی شود. لینزی مار، پروفسور مهندسی عمران و محیطزیست در ویرجینیا تک، به نیویورک تایمز گفت: “در این وضعیت گرد و غبار و ذرات کلوییدی موجود در هوا که در اطراف هر فردی به دام میفتند. آن ها در همانجا باقی می مانند و به گسترش خود ادامه می دهند.
نحوه عملکرد موانع پلاستیکی
یک مانع پلاستیکی از پخش ذرات سرفه یا عطسه، بر روی صورت افراد دیگر جلوگیری میکند. اما ذرات ریزتر که در حین صحبت از دهان افراد خارج می شوند، می توانند روی مانع پلاستیکی باقی بمانند و در طول آن حرکت کنند (که معمولا طول کمی دارند و به ندرت تا ارتفاع سقف امتداد مییابند). همچنین آن ها میتوانند در هوا معلق بمانند و به عنوان یک منبع آلودگی ایجاد بیماری کنند.
موانع پلاستیکی تنها در هنگامی که بهطرز صحیحی نصب شوند، باعث ایمنی بیشتر میشوند. به پارتیشن مطب یک پزشک، یک بانک، یا یک رانندهی اتوبوس محصور در یک مسیر فکر کنید. نصب موانع نامناسب بدون در نظر گرفتن تاثیر تهویه و جریان هوا، فایده زیادی نخواهد داشت.
آیا باید نگران افزایش ریسک بیماری بهخاطر موانع پلاستیکی باشیم؟ نه، ضرورتی ندارد. واکسیناسیون، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی موثرترین راه ها برای پیشگیری و کنترل این بیماری هستند. گذراندن یک زمان محدود در نزدیکی موانع باعث انتقال ویروس به ما نمیشود. اما به کارمندانی فکر کنید که ساعت ها در این موقعیت هستند. آن ها بدون جریان هوای مناسب در ساختمان ممکن است در شرایط خوبی نباشند.
منبع
ترجمه: مهسا صیدی | تولید محتوا و ویراستار: نفیسه مظفری