آیا عسل طبیعی فاسد میشود؟
آیا عسل طبیعی فاسد میشود؟ موضوعی که در این مقاله از مجله علمی آسو به آن پرداخته ایم ویژگی و نقص های عسل است و اینکه آیا فاسد می شود؟
جواب این است که در بیشتر اوقات، بله. عسل هیچ گاه فاسد نمی شود. این خاصیت عسل طبیعی است که از پرورش میکروب ها و دیگر عوامل فاسد کننده و آلودگی جلوگیریمیکند. تا وقتی که این خواص از بین نرود نشوند، عمر مفید عسل اُرگانیک و طبیعی نامحدود میباشد.
عسل تنها ماده ی غذایی است که هدف طبیعی از درست کردنش ذخیره سازی آن میباشد. بخاطر اینکه زنبورها باید در زمستان که گیاهان گل نمیدهند نیز غذا بخورند، حرکت تکاملی آن ها این بود که منبع غذایی درست کنند که چندین ماه دوام بیاورد و فاسد نشود.
این باعث می شود مدت طولانی بتواند با ماندگاری بالا بماند و مورد استفاده قرار بگیرد. آن ها به ماده ای فاسد نشدنی و مغذی احتیاج دارندکه همان عسل بود. در زمان تولید آن زنبورها کمی زیاده روی کردند و خوراکی درست کردند که برای صدها سال و حتی بیشتر هم فاسد نمیشود. هیچ منبع غذایی دیگری بدین صورت تولید نشده است.
ویژگی عسل طبیعی
عسل به دلیل داشتن آب کم و عاری از رطوبت همیشه و از قدیم الایام مورد توجه و احترام همگان بوده است. درگذشته های دور مصری ها و یونانی ها مردگان خود را با عسل مومیایی می کردند.
برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از عسل میتوان استفاده نمود.
به عنوان مثال شاه توت را باعسل مخلوط می کنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه می کنند تا عسل به همه جای آن برسد، به این ترتیب شاه توت تا یک سال فاسد نمی شود و مدت بیشتری ماندگاری پیدا میکند.
عسل در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می دهد که بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند. بنابراین هرگز نباید عسل جوشانده شود و تحت حرارت قرار بگیرد.
آیا عسل طبیعی تاریخ انقضا دارد؟
عسل طبیعی تاریخ انقضا ندارد، علاوه بر اینکه ph پایینی دارد رطوبت کمتری دارد و پر از قند میباشد.این عوامل باعث خشک شدن باکتری هایی میشود که باعث فاسد شدن عسل میشود . این عمل خشک شدن یعنی زمانی که باکتری به درون عسل راه پیدا میکند اب ان توسط عمل اسمز بیرون کشیده میشود و در نتیجه میمیرد.عسل به دلیل وجود قند و رطوبت پایین به یک محلول هایپر تونیک (پرفشار،اشباع) تبدیل میکند.از سوی دیگر موجودات زنده و باکتری ها نیز هایپر تونیک میباشند از ترکیب این دو باهم باعث بیرون کشیده شدن آب از باکتری ،باکتری از بین میرود.
عسل تنها خوراکی ای نیست که عمر مفید نامحدودی دارد، شکر هم تا زمانی که خشک نگه داشته شود، از فاسد شدن در امان است. شکر آنقدر در کشتن باکتری ها موثر است که در گذشته بعنوان مرهم روی زخم از آن استفاده میشد.این خاصیت قند موجود در عسل نه تنها خاصیت ضد باکتری دارد در مواقعی برای پوشاندن خراش و زخمها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
شهد، شیره و شربت های اشباع شده شکری دیگر نیز اگر درست فرآوری شده باشند میتوانند عمر مفید نامحدودی داشته باشند. بسیاری از روغن های خوراکی، دانه های خردل و نشاسته هم پایداری نامحدود دارند. هرچند خیلی از مواد کنسرو شده هم مدت زمان زیادی دوام می آورند. اما با این حال طعم و ارزش غذایی شان با گذشت زمان از بین میرود.
نقص ها
از انجایی که عسل ماندگاری پایدار و طولانی مدتی که دارد اما هرگونه اشتباه در بسته بندی ان منجر به فاسد شدن ان میشود. با اینکه بسیاری از عوامل توسط خواص موجود در عسل از بین میروند اما مخمرهایی به نام اسموفیلی میتوانند از هرگونه نقصی بهره گرفته و رشد کنند. این مخمر به خودی خود برای افرادی با سیستم ایمنی سالم خطری را ایجاد نمیکند اما در افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است که مشکل سازشود .
بدین صورت که قند موجود در عسل تخمیر شده مقدار کمی الکل و دی اکسید کربن ایجاد میشود و اسموفیلی محیط مناسبی برای رشد پیدا میکنند. با توجه به تمام موارد ذکر شده باید توجه داشت که با گذشت زمان و قدیمی شدن عسل HMF آن بالا رفته و مصرف آن میتواند مشکل ساز شود.
1 در مورد “آیا عسل طبیعی فاسد میشود؟”
سلام، این یک دیدگاه است.
برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاهها، لطفا بخش دیدگاهها در پیشخوان را ببینید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.